Get Audio+
Scan to download the app

bayi

5 Results / Page 1 of 1

Social News

“Semua Free Sepanjang 9 Bulan”

Baru-baru ini, seorang wanita yang merupakan blogger bernama Iman Abdul Rahim telah berkongsikan pemakluman ini melalui laman Twitter miliknya. Iman yang baru melahirkan anak kedua telah berkongsikan satu screenshot dari instastory-nya memaparkan jururawat daripada sebuah Klinik Kesihatan Kerajaan telah datang singgah ke rumahnya bagi melawat dia serta bayi barunya itu. Apabila ditanya oleh seorang kenalan, Iman memaklumkan memang jururawat dari Klinik Kesihatan... Click here to read the full article. Source:

today28 October 2020

Social News

Senarai Lokasi Baby Hatch Atau Pusat Pelindung Bayi Di Malaysia

Dalam pada itu, Yayasan OrphanCare turut menyediakan bantuan sokongan, latihan keibubapaan, membantu proses pengambilan anak angkat dan memberi perkhidmatan kaunseling ibu mengandung anak luar nikah mendapatkan perlindungan bagi mengelakkan tekanan dan ancaman kepada bayi yang bakal lahir.Bagi anda yang ingin menjadi ibu bapa angkat atau pelihara kepada bayi yang diletakkan di dalam baby hatch di Semenanjung Malaysia ini, sila emelkan kepada [emailΒ protected]Manakala, penduduk di... Click here to read the full […]

today25 October 2020

Social News

Elakkan β€˜Kematian Kot’, Doktor Muda Ini Kongsi Posisi Tidur Bayi Yang Betul. Take Note!

Kepada mereka yang tidak tahu apa itu SIDS, ia adalah kematian mengejut melibatkan bayi sihat yang berusia kurang setahun. Sudah beberapa kematian dilaporkan media melibatkan SIDS ini. Selain itu, ia turut dikenali sebagai kematian di tempat tidur kerana hampir kesemua kematian melibatkan bayi berlaku semasa tidur.ο»ΏMemetik Mayo Clinic, terdapat beberapa faktor yang menyebabkan SIDS.... Click here to read the full article. Source:

today27 August 2020

Social News

Bahaya ‘Forgotten Baby Syndrome’, Ini Antara 9 Tips Bagi Elak Tertinggal Anak Dalam Kereta

Terbaru, seorang kanak-kanakΒ perempuan ditemui meninggal dunia selepas tertinggal di dalam kereta bapanya di tempat kerja di Bukit Makmur, Sungai Lalang, Sungai Petani, semalam.Menurut laporan, kejadian disedari bapa kanak-kanak itu yang bekerja sebagai pemandu lori ketika ingin pulang ke rumah pada 6.20 petang.Difahamkan, mangsa berusia empat tahun dipercayai ditinggalkan di dalam... Click here to read the full article. Source:

today14 August 2020

Social News

“Lagi 2 Hari Boleh Lahir…”

28 Mac 2020. Tarikh yang akan selamanya aku ingat.Setiap orang ada dugaan masing2 kan. Kami suami isteri diuji dengan sesuatu diluar jangkaan kami. Langsung tak terfikir, langsung tak terlintas. Rasa macam dunia terhenti sekejap masa tu. Rasa punah semua angan2 sekelip mata. 8 bulan mengandung, semua persiapan dah buat, tapi bukan rezeki kami lagi nak ada zuriat kali ni. In sya Allah... Click here to read the full article. Source:

today2 May 2020