Get Audio+
Scan to download the app

diy

15 Results / Page 1 of 2

Social News

Serabut Peti Ais Bersepah? Jom Beli 5 Barang Ini Untuk Realisasikan ‘Dream Fridge’ Anda

Semakin besar saiz peti ais, semakin banyak makanan yang kita nak simpan. Namun, bukan semua orang tahu menjaga peti ais dalam keadaan yang kemas dan tersusun.Pasti pening kepala nak mengemas peti ais jika terlampau banyak makanan yang ada di dalamnya. Macam mana nak pastikan semua makanan tersusun rapi dengan menggunakan budgetΒ yang rendah?Tak susah pun, kalau rajin dan pandai menyusun pasti anda akan puas hati melihat dream fridge yang anda inginkan.Jom […]

today25 March 2021

Social News

Good Times DIY Pottery Studio Paradigm Mall

Studio ini membolehkan para pengunjung untuk membuat tembikar sendiri. Kemudian, tembikar tersebut boleh dibawa pulang sebagai cenderahati.Ala... tapi tak pandai buat tembikar? Tak perlu risau, anda akan dibimbing oleh pakar untuk hasilkan tembikar yang cantik dan kreatif!Perfect kalau ajak kawan atau partner datang sini untuk spend time. It's a beautiful experience!

today23 March 2021

Social News

Malaysian Dad Builds Mini ‘Kart Rig’ At Home From Scratch For His Daughter

Subscribe to our TelegramΒ channel for our latest stories and breaking news. With most people under lockdown, some have found different ways to keep themselves occupied at home One of whom is Chris Aaron, a Malaysian dad who has been using this time to fix lights, re-paint,Β and re-model parts of his home, as well as build two simulator rigs for himself and his daughter. Image via Chris Aaron (Provided to SAYS) […]

today18 February 2021

Social News

Nak Beli Barang Ala IKEA Tapi Malas Nak Keluar? Jom Follow 7 Local Seller Ini Di Shopee!

Terdapat beberapa konsep dalam menghias dan dekorasi rumah antaranya gaya moden kontemporari, hiasan ala nostalgik, minimalis atau pun lakukan sendiri (DIY).Tetapi semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 dilaksanakan, kebanyakan kedai perabot tutup dengan awal dan menyebabkan ramai tidak sempat untuk membeli-belah barangan rumah.Lebih-lebih lagi bagi mereka yang suka membeli perabot dan pelbagai alat kelengkapan rumah di IKEA, sudah pastinya ingin mencari peniaga lokal yang... Click here to read the full […]

today10 February 2021

Social News

Lelaki Ini Habiskan Masa PKP 2.0 Untuk Make Over ‘Bathroom To The Next Level’. Cantik!

Tambahnya lagi, sebab utama dia make over bathroom berkenaan ialah kerana dinding bilik tidur bersebelahan bilik air dah start mengelupas dan seperti berkulat disebabkan ada air dah mula masuk ke dalam dinding.Β "Kalau nak upah orang settlekan agak mahal, jadi saya decide nak buat sendiri je. After research dekat internet ada dua option.Β "Sama ada tukar tiles atau cat, after deeper research mujurlah Nippon Paint ada option untuk cat tiles," katanya kepada […]

today30 January 2021

Social News

Cili Padi & 6 Lagi Tanaman Yang Mudah Ditanam Sendiri Di Rumah. Duduk Kondo Pun Boleh!

Oleh kerana kebanyakan pasaraya menjual daun bawang dengan kuantiti yang banyak, pasti kerap terjadi di mana hanya sebahagian sahaja daun bawang yang digunakan dan selebihnya pula layu di dalam peti sejuk.Untuk mengelakkan pembaziran seperti ini, anda boleh memotong bahagian atas bawang merah dan tanam bahagian yang berakar di dalam pasu bertanah.Β Siram sekali sehari dan pastikan ianya mendapat cahaya matahari. Daun bawang akan mengambil masa lebih kurang tiga minggu untuk... Click […]

today15 October 2020

Social News

9 Kegunaan Silica Gel Yang Ramai Tak Tahu

Menurut sumber, desiccants atau silica gelΒ  ini sebenarnya adalah agen penyerap lembapan. Kebiasaannya ianya diletakkan di dalam bungkusan produk supaya sesuatu produk itu tidak mudah rosak, tidak teroksida atau tidak berkulat, dan memanjangkan jangka hayat produk.Secara umum, silica gel tidak beracun namun berpotensi menyebabkan saluran pemakanan tersumbat jika termakan dengan jumlah... Click here to read the full article. Source:

today22 September 2020