Get Audio+
Scan to download the app

ikan

6 Results / Page 1 of 1

Social News

6 Koleksi Resepi Ikan Yang Senang Dimasak & Sedap. Confirm Licin Pinggan!

Mama, masak apa harini? Don't say it is ayam again? Hmm, bosanlah asyik ayam je... Image via GIPHY Jom tukar selera, masak ikan pula. Cuba bayangkan makan ikan yang fresh dengan nasi putih. Nyummeh! Anak-anak pun suka... Takda idea nak buat ikan masak apa? Jangan risau, baca sampai habis.Β ConfirmΒ punya dapat idea masak! ο»Ώ Jom belajar masak? Ini 6 resepi ikan yang senang dan sedap: 1. Ikan Siakap rebus ala Thai […]

today16 December 2020

Social News

Hasil Lukisan 3D Nampak ‘Real’, Kucing Ini Sampai Menjilat Ingat Ikan Betul

Apa yang lebih melucukan anak kucing itu menyangka itu adalah ikan sebenar sehingga menjilat gambar tersebut dan merasainya.Difahamkan pelukis yang dikenali sebagai Mr. Ling itu sudah melukis lukisan 3D sejak 8 tahun yang lalu.Hasil lukisan yang ditonjolkannya juga nampak sangat realistik sehingga mengelirukan anak kucing tersebut. Video berkenaan juga menunjukkan kelihatan Mr. Ling mula melukis ikan tersebut dan setelah selesai, Mai Mai datang dan berdiri di depan gambar... Click here […]

today28 November 2020

Social News

Resepi Asam Pedas Ikan Tenggiri Yang Kaw & Lazat

Kadang buat asam pedas tak rasa sangat asam tu, tak tau la tak cukup apa... Hmm, jadi tak sedap dah makanan. Rasa tawar dan tak beraroma.Β Jangan risau lagi, jom ikuti resepi asam pedas ikan tenggiri yang dikongsikan oleh pemilik akaun Facebook, Wan Ash. Confirm menjadi dan sedap asam pedas ikan... Click here to read the full article. Source:

today27 November 2020

Social News

Lebih 8K ‘Retweet’, Wanita Ini Kongsi Tips Untuk Barang Basah Kekal Segar Lebih Lama

Untuk sayur-sayuran seperti labu, carrot, timun, pok choy dan sebagainya, anda boleh potong sayur-sayuran berikut terlebih dahulu tanpa mencucinya. Kemudian, masukkan sayuran tersebut ke dalam ziplock bag yang beralaskan tisu dapur. Akhir sekali, letakkannya ke dalam peti sejuk dan guna bila perlu. Confirm sayur anda tahan lebih... Click here to read the full article. Source:

today14 April 2020

Social News

4 Tips Mudah & Penting Untuk Memilih Ayam Segar & Cara Menyimpannya!

Sebaiknya, ayam segar patut disimpan pada suhu 4Β°C dan ke bawah untuk mengurangkan risiko salmonella dari membiak. Tetapi kebiasaannya, ayam tidak dijual pada suhu yang sejuk. Anda disarankan untuk membawa cooler pack untuk memastikan ayam anda kekal segar sementara anda membeli-belah.Jika anda membeli ayam segar di pasar raya, anda sewajarnya mengambil ayam selepas anda sudah selesai... Click here to read the full article. Source:

today13 April 2020