Get Audio+
Scan to download the app

makan

205 Results / Page 11 of 23

Social News

Resepi Bebola Kentang Cheese Leleh

1. Kupaskan ubi kentang dan potong kecil-kecil.  2. Angkat dan toskan setelah empuk.  3. Lenyekkan ubi kentang sehingga lumat dan halus. 4. Campurkan dengan gula dan bahan perasa. Boleh juga letakkan serbuk cili.  5. Kemudian, leperkan ubi kentang. Masukkan mozarella cheese atasnya. Bulatkan ubi kentang.  6. Salutkan dengan putih telur kemudian serbuk roti.  7. Ulang proses tadi supaya serbuk roti melekat.  8.... Click here to read the full article. Source:

today18 December 2020

Social News

5 Kafe ‘Insta-Worthy’ Di Johor

Kafe ini menghidangkan makanan Korea seperti tteokbokki, ayam goreng spicy, bimbimbap dan pelbagai dessert yang sedap dan cantik. Bukan kek je yang ada, ada scones, mochi puff, muffins dan macam-macam lagi! Apa yang menarik, mereka menawarkan pakej painting. You guys boleh spend time painting dengan kawan-kawan. Alamat:12, Jalan Perang, Taman Pelangi, 80400 Johor Bahru.Waktu operasi:Isnin & Ahad (11am - 6pm).Rabu - Sabtu (11am - 8pm).Tutup setiap hari Selasa.Dapatkan maklumat lanjut... Click […]

today17 December 2020

Social News

6 Koleksi Resepi Ikan Yang Senang Dimasak & Sedap. Confirm Licin Pinggan!

Mama, masak apa harini? Don't say it is ayam again? Hmm, bosanlah asyik ayam je... Image via GIPHY Jom tukar selera, masak ikan pula. Cuba bayangkan makan ikan yang fresh dengan nasi putih. Nyummeh! Anak-anak pun suka... Takda idea nak buat ikan masak apa? Jangan risau, baca sampai habis. Confirm punya dapat idea masak!  Jom belajar masak? Ini 6 resepi ikan yang senang dan sedap: 1. Ikan Siakap rebus ala Thai […]

today16 December 2020

Social News

Lebih 2K ‘Shares’, Wanita Ini Kongsi Resepi Baru Cornflakes Pedas & Rangup

Selalu rasa cornflakes madu je kan? Apa kata kita try resepi baru ini pula... Pedas & rangup! Image via Kebun Serai Confirm habis krup krap krup krap sambil tonton tv. Serius, ketagih betul cornflakes ni! Jom ikuti resepi yang dikongsikan oleh Umie Nurhayati.  Bahan yang diperlukan: Cara penyediaan: 1. Panaskan minyak dan tumiskan cili kisar sehingga garing. 2. Masukkan gula perang, madu dan garam. Kacau sehingga... Click here to read the […]

today16 December 2020

Social News

Ipoh Bakers Go Viral For Making Realistic Edible Cicak And Cockroach Cakes

Take a look at their super realistic work of art, complete with beady eyes and translucent skin... UGH! So 'gross' and so detailed. I love it. On 12 December, they posted the photos on their small baking business Facebook page called The Slice Ipoh Homebaker. And the post has since been shared over 12,000 times. Ethan told SAYS that a customer had requested a cicak-designed cake for her sister because she's […]

today16 December 2020

Social News

10 Barang Hiasan Kaison Untuk Meja Makan Yang Elegant

Selepas tu, alaskan alaskan meja dengan table mat, baru la cantik nak susun pinggan mangkuk! Boleh pilih table mat mengikut kesesuaian, yang segi empat atau bulat. Susunkan sudu dan garfu di tepi pinggan. Cawan jangan lupa...Harga: RM3.50 (1pc bulat), RM12.90 (4pcs segi empat), RM13.90 (1pc rotan).

today14 December 2020

Social News

[VIDEO] Malaysians Satisfy Their Nasi Lemak Cravings With An Epic Taste Test Via foodpanda

Riyal: "Here we go, here we go, here we go! Nasi lemak, right at the top of my search list."Iylia: "First choice."Riyal: "Alright, let's go to the first choice. 25% discount."Iylia: "Ohh, nice!"Riyal: "I'm gonna get some ayam berempah, because I'm feeling chicken-y."Iylia: "Ooo, that actually sounds really good. Get one for me too."Riyal: "One more?"Iylia: "Yeah."Riyal: "Alright, no problem. Okay! Let's place order."

today12 December 2020

Social News

13 KL & PJ Restaurants To Dine At Or Take Away Festive Christmas Food This Year

Award-winning French restaurant Bistro à Table is offering a Christmas package this year, as well as delivery or takeaway.According to their menu, some of their mains are 18-hour duck confit and NZ lamb with crispy lamb trimmings and smoked eggplant puree, among others.To top it off, this fine dining restaurant offers a cosy ambience that's ideal for a festive meal with loved ones.You can make a reservation or pre-order here.

today10 December 2020

Social News

Nasi Goreng Telur Coca Cola Viral

Salah seorang netizen mengatakan bahawa, kalau ditambah Mentos sebagai bahan ni, confirm nasi goreng ini akan meletup boom! Selain itu, netizen berkata, mungkin tukang masak bingung dan confused antara Coca Cola dan kicap soya, itu jadi salah satu sebab kenapa diletakkan Coca Cola. Hahaha. Mungkin selepas ini akan ada tayangan "NASI GORENG ASID"- Sejenis fusion menakjubkan yang anda mesti cuba!

today9 December 2020