Get Audio+
Scan to download the app

petua

6 Results / Page 1 of 1

Social News

10 Tips Cara Hilangkan Bau Kaki Yang Busuk

Haa.. jangan bimbang, setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya. Di sini, ada beberapa tips yang anda boleh amalkan untuk elakkan daripada masalah kaki berbau daripada Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan."Doktor, kaki dia busuk gila. Macam bau anjing laut mati!"Nak tergelak aku dengar bapa budak ni punya ayat pasal masalah bau kaki anak dia. Tapi, lepas anak dia buka kasut, terus aku tak jadi gelak. Memang bau macam anjing singa laut […]

today25 November 2020

Social News

Tips Turunkan Gula Dalam Darah

Untuk mencegah diabetes, anda harus menurunkan berat badan supaya masalah itu dapat diatasi pada masa hadapan. Malah ia lebih berfungsi berbanding makan ubat.a) Makanan yang perlu dielakkan pesakit diabetesβ€’ Semua jenis gula, minuman berkarbonat, kordial, sirap, jem, kaya,kuih manis, aiskrim, susu pekat manis, yogurt manis, buah dalam tin, jeli dan lain-lain.b) Makanan yang boleh diambil... Click here to read the full article. Source:

today24 September 2020

Social News

9 Kegunaan Silica Gel Yang Ramai Tak Tahu

Menurut sumber, desiccants atau silica gelΒ  ini sebenarnya adalah agen penyerap lembapan. Kebiasaannya ianya diletakkan di dalam bungkusan produk supaya sesuatu produk itu tidak mudah rosak, tidak teroksida atau tidak berkulat, dan memanjangkan jangka hayat produk.Secara umum, silica gel tidak beracun namun berpotensi menyebabkan saluran pemakanan tersumbat jika termakan dengan jumlah... Click here to read the full article. Source:

today22 September 2020

Social News

Makan Sekali Sehari & Pakai Bengkung Waktu Tidur Punca Gadis Ini Berjaya Turun 23KG. Wow!

Kalau nak diikutkan, untuk mendapatkan berat badan yang ideal ini senang sahaja iaitu seseorang itu memerlukan motivasi dan dedikasi yang kukuh, di samping diet pemakanan.ο»Ώ Sebenarnya sudah pelbagai jenis diet yang disarankan kepada mereka yang ingin mengurangkan berat badan termasuklah diet Atkins, Detoks, Paleo, Vegan, Low-Carb dan Intermittent Fasting.Diet sudah pun... Click here to read the full article. Source:

today4 September 2020

Social News

4 Tips Mudah & Penting Untuk Memilih Ayam Segar & Cara Menyimpannya!

Sebaiknya, ayam segar patut disimpan pada suhu 4Β°C dan ke bawah untuk mengurangkan risiko salmonella dari membiak. Tetapi kebiasaannya, ayam tidak dijual pada suhu yang sejuk. Anda disarankan untuk membawa cooler pack untuk memastikan ayam anda kekal segar sementara anda membeli-belah.Jika anda membeli ayam segar di pasar raya, anda sewajarnya mengambil ayam selepas anda sudah selesai... Click here to read the full article. Source:

today13 April 2020