Get Audio+
Scan to download the app

sihat

8 Results / Page 1 of 1

Social News

Ramai Tak Amal Pengambilan Makanan Yang Betul, Doktor Ini Kongsi Tips Sahur Secara Sihat

Iyalah, mana tidaknya selalunya juadah yang dijual di bazar Ramadan susah untuk didapatkan pada hari biasa dan ada sesetengahnya memang sangat popular pada bulan ini saja.Malah, ramai juga yang membelinya secara banyak dan tidak memikirkan kesihatan mereka apabila memakan sesuatu hidangan itu. Bukan saja pada waktu berbuka, tetapi juga pada waktu sahur. Makan apa yang ada saja, sebab itu badan jadi lemah dan lemau setelah seharian berpuasa.Sebenarnya bila berpuasa, kalori […]

today20 April 2021

Social News

10 Tips Penjagaan Rambut Di Rumah Supaya Kelihatan Lebih Sihat

Rambut anda sering gugur? Rambut kelihatan kasar dan kusam? Rambut berminyak dan kulit kepala gatal? Ahh, stresnya! Katakan tidak kepada rambut berminyak, rambut gugur, rambut kusut dan kasar. Rambut memainkan peranan yang penting kepada rupa paras seseorang. Sebab itu kita perlu menjaga rambut supaya kelihatan sihat tak kira perempuan atau lelaki, bertudung atau tidak bertudung. You ready? Jom ketahui rahsia penjagaan rambut yang sebenar.Β Hasilkan rambut yang cantik dan bersinar... Click […]

today22 March 2021

Social News

Ini 7 Jenama ‘Air Fryer’ Berkualiti & Bajet Bawah RM200 Yang Anda Boleh Beli Di Shopee

Baik dari penggunaan telefon pintar sehinggalah kelengkapan dapur, semuanya kini boleh didapati dengan adanya teknologi canggih ini.Antara kelengkapan dapur yang menjadi kegilaan para suri rumah sekarang adalah pastinya air fryer. Mana tidaknya, air fryer ini telah membantu banyak perkara dalam penyediaan makanan.Selain menggunakan teknik masakan yang sihat, ia juga dapat menjimatkan masa anda di dapur.Tetapi, berapakah harga sebuah air fryerΒ yang berkualiti dan bagus? Jom kita lihat... Click here to read […]

today10 March 2021

Social News

6 Resepi Simple & Sihat Untuk Mulakan Gaya Hidup Yang Lebih Healthy. Sedap Pun Sedap!

Dah nak tahun baru, mesti ada azam baru kan? Haaa, apa azam baru masing-masing? Nak diet? Nak makan makanan yang sihat?Jangan risau, jom amalkan gaya hidup sihat sama-sama! Image via GIPHY Tak perlukan suplemen mahal-mahal, hanya perlu amalkan pemakanan yang seimbang. Jangan lupa untuk bersenam juga. Tengok dulu list ni, confirm you guys akan ada azam baru!Β  Jom amalkan menu-menu sihat ini: 1. Baked Chicken Nuggets ... Click here to […]

today23 December 2020

Social News

Lelaki Ini Berjaya Turun Berat 30kg Dalam Masa 3 Bulan Ketika Cuti Sem Tanpa Trainer!

Memang benar.Perasaan seperti itu akan kerap bermain di fikiran. Tapi pernahkah anda tahu, jika anda sendiri kurang bersenam, tidak menjaga makan, kurang minum air masak dan sebagainya, ia akan membuatkan berat badan semakin naik dengan lebih cepat.Sebab itulah semuanya terserah kepada tuan punya badan untuk mengawal pemakanan... Click here to read the full article. Source:

today8 July 2020

Social News

Resepi Wanpaku Sandwich Viral Yang Senang & ‘Healthy’

Resepi Wanpaku Sandwich ini unik sekali kerana ia mempunyai inti protein dan sayur yang disusun secara berselang-seli. Ini untuk memastikan anda mendapat tekstur yang menarik!Untuk mendapatkan sandwich yang berwarna-warni, anda boleh menggunakan 4 atau 5 bahan-bahan yang mempunyai warna berlainan. Bukan itu sahaja, sandwich gaya Jepun ini juga sentiasa dibalut dengan kertas atau pembalut... Click here to read the full article. Source:

today15 April 2020