Get Audio+
Scan to download the app

diet

11 Results / Page 1 of 2

Social News

6 Resepi Simple & Sihat Untuk Mulakan Gaya Hidup Yang Lebih Healthy. Sedap Pun Sedap!

Dah nak tahun baru, mesti ada azam baru kan? Haaa, apa azam baru masing-masing? Nak diet? Nak makan makanan yang sihat?Jangan risau, jom amalkan gaya hidup sihat sama-sama! Image via GIPHY Tak perlukan suplemen mahal-mahal, hanya perlu amalkan pemakanan yang seimbang. Jangan lupa untuk bersenam juga. Tengok dulu list ni, confirm you guys akan ada azam baru!Β  Jom amalkan menu-menu sihat ini: 1. Baked Chicken Nuggets ... Click here to […]

today23 December 2020

Social News

Kaji Diet Sebelum Mula, Lelaki Ini Berjaya Turun Berat Badan Dari 135kg Hingga 75kg

Shameer juga turut berkongsikan beberapa tips yang telah dilakukan olehnya sehingga dia berjaya menurunkan berat badan antaranya:1. Mengkaji semula diet yang sesuai dengan badan sebelum diamalkan.2. Cut off gula dan minyak kerana ia pemusnah diet.3. Jaga pemakanan terlebih dahulu dan jangan terus melakukan exercise untuk biasakan diri dengan pemakanan baru.4. Setiap pagi wajib breakfast. Boleh makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sikit. Contoh makanan waktu pagi, selepas bangun... Click […]

today19 November 2020

Social News

Tips Diet Paling Mudah Untuk Beginner

Senang cerita, siapa je yang tak nak kurus dan cantik. Tetapi, bukanlah bermaksud jika anda mempunyai saiz badan yang besar, anda tidak cantik ya. Cantik itu adalah subjektif. Dalam dunia ni, semua orang cantik dengan cara yang tersendiri. Cuma, kita hanya perlu yakin dengan keterampilan diri masing-masing supaya dapat menaikkan lagi confident level kita.Baru-baru ini, seorang gadis telah memuat naik gambarnya sebelum dan selepas diet di laman sosial Twitter. Menariknya, […]

today7 November 2020

Social News

Makan Sekali Sehari & Pakai Bengkung Waktu Tidur Punca Gadis Ini Berjaya Turun 23KG. Wow!

Kalau nak diikutkan, untuk mendapatkan berat badan yang ideal ini senang sahaja iaitu seseorang itu memerlukan motivasi dan dedikasi yang kukuh, di samping diet pemakanan.ο»Ώ Sebenarnya sudah pelbagai jenis diet yang disarankan kepada mereka yang ingin mengurangkan berat badan termasuklah diet Atkins, Detoks, Paleo, Vegan, Low-Carb dan Intermittent Fasting.Diet sudah pun... Click here to read the full article. Source:

today4 September 2020

Social News

Wanita Berumur 59 Tahun Bongkar Tips Kekal Muda Walau Dah Ada 3 Orang Cucu. Power Habis!

Mana tidaknya, memiliki wajah awet muda dan kesihatan yang baik adalah idaman setiap wanita, malah setiap orang di dunia ini. Penjagaan juga harus dilakukan melalui dalaman dan luaran barulah boleh mendapatkan hasil yang lebih memuaskan dan kekal lebih lama sehingga ke tua.Tapi satu je, jangan cepat percaya mitos-mitos di luar sana tentang cara untuk kurus cepat atau tips untuk menjaga... Click here to read the full article. Source:

today10 August 2020

Social News

10 Vegan-Friendly Restaurants In Klang Valley You Can Dine With Your Carnivorous Friends

Most bars, restaurants, and pizza chains serve vegetarian pizzas, but CRUST raises the bar by offering vegan pizzas.The restaurant prepares pizzas in the true Italian way - by baking them inside a wood-fire brick oven in the middle of the restaurant where every customer can see it.Other than vegan pizzas, their burgers come in either the choice of beef, chicken, or falafel patty. Nothing... Click here to read the full […]

today7 August 2020

Social News

“Boleh Tahan Tanpa Nasi, Gula & Minyak Selamanya?” – Dr Say Tampil Jelas Cara Diet Sebenar

Dalam dunia ini, memang dikatakan ramai orang yang ada cita-cita untuk turunkan berat badan bukan? Image via Giphy Nak diet untuk dapatkan berat badan yang ideal, boleh. Tapi jangan sesekali menggunakan cara mudah. Paling penting, buang mentaliti yang susah untuk berpuas hati dengan berat badan sendiri. Dah nampak kurus, namun masih... Click here to read the full article. Source:

today31 July 2020

Social News

We Asked Experts Your Burning Questions About The Malaysian Diet. Here’s What They Said

Yes, the dietitian we interviewed said that taking in too much sodium may increase our blood pressure, as well as the risk of future heart attacks, stroke, and cardiovascular disease.Instead, Gan recommended no more than 5g of salt, which is equivalent to 2,000mg of sodium, in a day.She said this is important to know because three in 10 people in Malaysia suffer from hypertension, but... Click here to read the […]

today9 July 2020

Social News

Dari 140kg Ke 88kg, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Turun Berat Badan Sebanyak 52kg Tanpa Kebulur

Usaha untuk turunkan berat badan memang tidak mudah. Namun, ianya juga tidak sesukar yang disangka. Image via Giphy Banyak je tips di media sosial yang dikongsi oleh pengguna di Facebook, Twitter malah Instagram. Semuanya ingin berkongsi cara dan perjalanan mereka selama mereka 'berperang' dengan nafsu makan. Anda boleh pilih untuk ikuti... Click here to read the full article. Source:

today19 June 2020