Get Audio+
Scan to download the app

Twitter

89 Results / Page 3 of 10

Social News

OKU Perfume Seller’s Business Booms After Kind Malaysians Support His Online Store

Twitter user @shykinn first found out about Foo Chia Keat when she stumbled upon the seller's livestream on Shopee.She said the seller only had seven viewers, but she was moved when she realised that he was a person with disabilities (OKU)."I just went in to see what he was selling. Then, I stalked his profile and found out he sells home and car fragrances," she said, impressed."He speaks Bahasa Melayu very […]

today22 April 2021

Social News

Gadis Kena Bebel Gara-Gara Ayam Tiram Thai Khairulaming

Menerusi video yang dimuat naik oleh gadis bernama Damiya, kelihatan dia sempat merakam ibunya membebel gara-gara dia mengajak ke pasar untuk membeli bahan-bahan buat ayam tiram thai resepi daripada Khairulaming."Ni semua Khairulaming punya pasai, haritu depa kalut nak buat ayaq soda. Hujan-hujan pi beli ayaq sirap la, segala soda lah. Segala mak nenek dia pi beli""Ni hari ni ayam thai pulak dah, hujan ni Khairul tengok ni hujannn. Aku kena […]

today21 April 2021

Social News

Ayah Bagi ‘Green Light’ Tanda Restu, Siap Post Gambar Bakal Menantu Dekat Status WhatsApp

Lebih-lebih lagi bila nak minta restu daripada ibu bapa, saat itulah yang paling memerlukan kesabaran dan effort yang tinggi.Nak pikat hati bakal mak mentua selalunya tidak susah, tetapi lain pula dengan bakal ayah mentua kerana mereka lebih serius dan bukan senang nak terima seseorang itu menjadi menantu.Namun, berbeza pula dengan ciapan yang tular di Twitter baru-baru ini apabila seorang gadis memuat naik conversation bersama ayahnya di WhatsApp mencuri tumpuan ramai.Lihat […]

today31 March 2021

Social News

Akaun Twitter Chef Cilik Danish Harraz Digodam

Walaupun Danish telah pun mengaktifkan 2 factor authentication di akaun Twitternya, perkara ini juga tidak menghalang seseorang itu untuk berbuat jahat. Danish sendiri tidak tahu siapa pelakunya, tahu-tahu akaun Twitternya dah hilang. Seorang gadis pemilik akaun Twitter @theiliaqilah memuat naik gambar screenshot perbualan antara dia dan Danish Harraz mengenai perkara tersebut. Lihat gambar di bawah:

today15 March 2021

Social News

Malaysian Shares Effective Mosquito Killing Incense She Found On Shopee For RM1

According to Today, mosquito repellent incense sticks do not use chemicals, such as diethyltoluamide (DEET) in mosquito coils, to ward off the pests.Instead, the sticks are made of natural plants such as citronella, rosemary, peppermint, lemongrass, cedar wood, and bamboo, and they rely on these scents to get rid of those pesky biters.The Shopee listing recommended by @ciktiqz said the sticks also kill ants, cockroaches, flies, and other insects. "They will smell […]

today26 February 2021

Social News

Buka Pondok Sedekah Atas Nama Ibu Bapa, Netizen Puji & Kagum Dengan Usaha Baik Wanita Ini

Menerusi ciapan tersebut, Nur Hasha berkongsi niat baik ibunya yang baru saja membuka sebuah pondok sedekah diberi nama sempena atuk dan neneknya iaitu Pondok Sedekah Omar Zabedah."My mom just opened a pondok sedekah in honor of her parents. If anyone you know is staying around keramat or kampung baru and in need of essentials, do drop by," katanya.Pondok itu terletak di hadapan Omar Ali Villa, Kampung Baru Kuala Lumpur. Tujuan […]

today24 February 2021

Social News

Difitnah Netizen Tak Habis ‘Hafal’ Al-Quran, #ProtectUstazKazimElias Sohor Kini Di Twitter

Dengan hashtag (tanda pagar) #protectustazkazimelias itu mendapat lebih 13K ciapan ketika artikel ini ditulis, malah ianya menjadi sohor kini nombor satu di Twitter.Rata-rata netizen yang memulakan tanda pagar itu berpendapat, DUKE tidak sepatutnya mendapat komen tuduhan dan kecaman seperti itu.Dalam pada itu, mereka juga mengajak rakyat Malaysia yang lain supaya menunjukkan sokongan kepada DUKE dan turut meninggalkan kata-kata positif buat dirinya.Berikut di bawah antara komen... Click here to read the full article. […]

today23 February 2021

Social News

[VIDEO] Gelagat Kucing Ini Selamba Masuk Masjid Nak Jadi Saksi Nikah Buat Ramai Geli Hati

Sejurus selepas tularnya video berkenaan yang sehingga kini meraih 742.7K views, 32.4K retweets, 52.9K likes serta 1.9K quote tweets di Twitter, rata-rata warganet turut terhibur melihat gelagat kucing tersebut.Malah ramai yang siap membuat sendiri dialog kucing itu semasa ketibaannya masuk ke dalam masjid.Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada warganet di Twitter:

today22 February 2021